default | grid-3 | grid-2

Post per Page

Free Mockup Uniform Tadika untuk sesi 2023 Png, Ai dan EpsMockup Uniform Tadika

Sedang mencari-cari Mockup Uniform Tadika? hari ini dengan rela hati kami ingin memberikan secara percuma kepada sesiapa sahaja yang ingin Download Mockup Uniform Tadika ini. Inya sangat senang tidak perlua design dari asal just tukar warna sahaja mengikut kesesuaian tema tadika masing-masing.

Kebiasaannya baju tadika ada dua option, satu baju uniform dan satu lagi baju sukan. 
Baju Uniform kebiasaannya terdiri daripada kain cotton yang dipanggi Mini viscos cotton, sedangkan baju sukan kebiasaannya kain cotton TC (tecra cotton) yang lebih sesuai untuk aktiviti diluar seperti bersukan atau apa sahaja event diluar.

Ramai owner tadika tidak mendapat eccess yang penuh terhadap design dia sendiri, seperti Logo tadika dalam format vector dan juga design asal Uniform tadika dia sendiri. kebanyakan mereka terlalu bergantung dengan Designer. Belajar la untuk design sendiri apa-apa sahaja logo atau mockup uniform itu sendiri, biarpun belajar teknik asas sahaja menggunakan software seperti Adobe Ilustrator.

Susah ke Buat Mockup Uniform Tadika

Soalan ini bergantung pada induvidu seseorang, jika seseorang tersebut mahir mengunakan software seperti Adobe Ilustration (Ai) maybe tidak susah la, tapi bagi mereka yang tiada apa-apa background designer memang susah, bukan semuanya kita mampu buat sendiri. Tetapi wajib pandai jika anda owner kepada business printing, sebab dalam industri printing tidak terlepas kita daripada kerja-kerja design.

Uniform Tadika


Mockup design ini bukan sekedar PNG or JPEG tetapi harus la dalam format Vector, sama ada dalam format asal Ai, atau EPS, supaya senang orang lain tukar warna atau bentuk asal.

Custom Made Uniform Tadika

Uniform atau baju sukan tadika memang tidak dijual yang sudah siap di mana-mana kedai, tidak seperti baju uniform sekolah rendah atau sekolah menengah, ianya ada dijual dimana-mana kedai seperti di kedai Hari-Hari, dan lain-lain. Kebanyakan baju tadika memang kena custom, tempah jahit dimana-mana kilang jahit pukal. 

Lain tadika lain tema mereka, yang simple design bahkan ada yang begitu sukar untuk dijahit sebab terlalu complicated. Kami sarankan jangan terlalu complicated, nanti tukang jahit malas nak buat, hehe.

Reka bentuk asal atau design yang telah di reka melalui komputer memain peranan penting dalam jahitan siap nanti.

Potongan Kain

Tailor akan buat potongan kain mengikut design asal yang kita buat mengikut size yang sudah kita susun, peranan asal tukang potong kain meberikan hasil yang cantik selepas dijahit. Tapi tidak semua tukang jahit dia boleh follow sepenuhnya apa yang kita bagi. Sebab itu, elakkan buat design yang terlalu complicated.
Potongan Kain


Free Mockup Uniform Tadika Vector Download Details:

File Name: Mockup Uniform Tadika Design Vector
File Format: AI/EPS/PNG
Ai Software Version CS6+
100% free source
File Size: 1.4MB

Vector ArtWork

Design dalam bentuk Vector merupakan grafik yang sangat mudah di bentuk sebab ianya orignal source daripada perisian komputer, bahkan ianya tidak pecah resolusinya kalau dibesarkan, tidak sperti image ianya code asal yang berlaianan mengikut size yang telah ditetapkan oleh bacaan asal komputer.

Vector ArtWork banyak digunakan dalam Grafik Designer seperti membuat design logo, name card, buku, dan juga grafik seperti Design ArtWork T-shirt. 

Terma dan Syarat Download 

Setiap File grafik percuma dalam bentuk Vector Ai, Eps, Cdr, Svg semuanya dalam bentuk ilustrasi format boleh digunakan untuk kegunaan komersial sahaja.

Terma dan syarat ini tertakluk dalam bidang kuasa pihak MyPrinting2u.com.my segala bentuk paparan daripada kami adalah hak milik mutlak kami, namun setiap file yang dipaparkan secara umum yang boleh di akses melalui internet dan pihak Myprinting2u.com.my membenarkan maka, setiap file umum boleh di guna pakai secara komersial sahaja, tidak boleh dijual beli kepada pihak lain. "Myprinting2u Team"


1 comment

  1. Sedang mencari-cari Mockup Uniform Tadika? hari ini dengan rela hati kami ingin memberikan secara percuma kepada sesiapa sahaja yang ingin Download Mockup Uniform Tadika ini.

    ReplyDelete

Comment dengan cermat. Dilarang beriklan..Terimakasih!

Message on WhatsApp

Error Page Image

Error Page Image

Oopps!!.... Maaf.

Data tidak dijumpai dalam database kami. Articles ini berkemungkinan telah dipadam

Sila ke HomePage