Pesawat Malaysia MH17 Di Tembak.

Penyiasat di dunia akan memerlukan masa untuk menetapkan tanggungjawab untuk kemalangan di Ukraine Penerbangan Malaysia MH17 penerbangan, tetapi pegawai-pegawai perisikan AS telah membuat kesimpulan pada hari Khamis bahawa Boeing MH17 telah di tembak peluru berpandu.

777-200 jet penumpang dilanda peluru berpandu permukaan-ke-udara asal tidak menentu. Jika sumber peluru berpandu yang ternyata menjadi pemisah disokong oleh Rusia Vladimir Putin , maka dunia bertamadun akan tiada pilihan tetapi untuk menukar bagaimana ia berkaitan dengan Kremlin.

Pegawai-pegawai Amerika Syarikat dan kebanyakan pemimpin lain menunjukkan kekangan berhemat dalam mencapai kesimpulan, memandangkan kesan berpotensi. Presiden Obama yang dikenali sebagai Presiden Ukraine Petro Poroshenko dan bantuan penyiasatan. Beliau juga tajam menegaskan dalam satu kenyataan Rumah Putih bahawa “semua bukti dari lokasi kemalangan perlu kekal di tempat di wilayah Ukraine” sehingga penyiasat boleh melakukan kerja mereka. Ini penting kerana puak pemisah Ukraine mengawal lokasi kemalangan.

Bukti awam pada hari Khamis sudah membina ke arah kesimpulan-serangan peluru berpandu. Pesawat itu terbang pada 33,000 kaki apabila ia hilang tanpa isyarat kecemasan. Ia berlaku untuk turun tepat di kawasan itu dikawal oleh apa yang dipanggil Republik Donetsk Rakyat yang cuba untuk menarik diri ganas dari Ukraine

Awal minggu ini dua pesawat tentera Ukraine telah ditembak jatuh dalam wilayah yang sama, termasuk 26 pesawat Antonov pengangkutan terbang pada 21,000 kaki. Puak pemisah oleh Rusia mengambil kredit. Pada hari Khamis petang, tidak lama selepas pengawal penerbangan terputus hubungan dengan MH17, pemberontak mengumumkan mereka telah ditembak jatuh lagi pesawat kargo AN-26 Ukraine dalam “ruang udara kita.”

Donetsk Rakyat Republik kuasa pada lewat Jun flaunted baru diambilalih Buk permukaan-ke-udara peluru berpandu, yang mampu untuk memukul kapal terbang pada ketinggian yang tinggi. Sistem canggih dibuat di Rusia, walaupun pemberontak mendakwa mereka merampas mereka dari Ukraine. Seorang wartawan AP melihat pemisah menggerakkan roket lebih awal pada hari Khamis untuk sebuah bandar tidak jauh lokasi kemalangan.

Presiden Poroshenko berkata tentera Ukraine “telah tidak mengambil sebarang tindakan untuk menyerang sasaran di udara” pada hari Khamis. Sebagai pengenalan pesawat Malaysia diturunkan, pemberontak berundur lebih awal mempunyai kira-kira menenggak pesawat Ukraine dan menyalahkan tentera Ukraine. Kremlin media dijalankan laporan bahawa “roket Ukraine” tersalah anggap jet Malaysia untuk pesawat presiden Encik Putin, yang berkata kerajaan pro-Barat yang baru di Kiev mahu untuk menembak ke bawah.

Yang menenggak daripada MH17 perlu sekurang-kurangnya membersihkan kabus di sekitar konflik di timur Ukraine. Jika tidak kerana Presiden Putin, tiada ini akan berlaku. Konflik ini telah diilhamkan, yang dibiayai dan bersenjata oleh Rusia. Panglima angkatan pemisah ialah seorang pegawai perisikan tentera Rusia. Pemimpin kerajaan pemisah di Donetsk adalah seorang pemastautin Moscow.

Sebagai presiden popular Ukraine baru melancarkan operasi untuk membebaskan timur bulan lepas, pemberontak yang diperolehi senjata baru pelamun. Keupayaan mereka untuk menembak jatuh pesawat Ukraine adalah yang luar biasa untuk tenaga kononnya sampah masyarakat tentera upahan, penduduk tempatan dan samseng. Kremlin meletakkan sistem senjata canggih di tangan sekumpulan penjenayah-dan ia adalah bertanggungjawab untuk bagaimana mereka menggunakannya.

sumber:http://online.wsj.com

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *