Perbezaan antara Silkscreen & Heatpress

Hari ini kita bincang sikit dengan lebih santai.
Ada bro sorang ni tanya, dah alang-alang, kita cerita kasi habis.
Bukan dia sorang ja bertanya, Ramai tanya dan kita selesaikan masalah korang.
Jadi disini, korang da boleh pilih perkhidmatan mana yang korang nak pakai.
lagi banyak korang order, lagi murah okay!

SILKSCREEN
HEATPRESS
APA ITU?
Menggunakan bancuhan warna dye secara manual dan ia diterapkan ke atas permukaan fabrik melalui “blok” yang terdiri daripada frame kayu atau aluminium serta sutera saring yang telah tersedia imej.
Menggunakan kertas khas yang di print dan ditelengkupkan ke atas baju dengan menggunakan mesin heatpress.
ALAT YANG KORANG PAKAI?
Sutera saring (mesh) , blok, warna dan perkakasan lain.
100% menggunakan mesin khas iaitu Heatpress.
KOS MAHAL TAK?
Kos rendah, sesuai untuk quantiti besar.
Lagi banyak kuantiti order, lagi murah harga yang akan diberikan.
Kos pembuatan agak tinggi, tidak sesuai utk quantiti besar spt 500 keatas sebab pelanggan tak mampu beli.
ADA LIMIT COLOR KER BRO?
Tidak boleh full color printing,
lagi banyak color, lagi banyak block yang perlu di buat. Proses tersebut makan masa.
Boleh full color printing,details macam gambar kahwin pun boleh. (print & heat ke atas baju saja)
AKU BIASANYA HANDLE EVENT BESAR, SO KO SUGGEST KAT AKU, KAEDAH MANA YANG SESUAI, YANG JIMAT?
Kaedah ini sesuai untuk kalau ko yang selalu handle event. Selain itu, membuat uniform kerja spt. restoran, kilang, baju korporat dll.
Kaedah ini tak sesuai sebab kos untuk buat sahaja dah tinggi. Biasanya,orang yang akan tempah hadiah istimewa bagi perkahwinan, hari atau design baju untuk pergi bercuti,event keluarga sebab boleh print gambar atas produk.muka ko sendiri pun boleh.
SEMUA JENIS BAJU BOLEH KE BRO?
Hampir kesemua baju dan material boleh. Color baju pun tak kisah.
Tak semua baju boleh. Dan dia limit pada color putih @ cerah.boleh juga guna fabric campuran cotton dan polyester tapi hasilnya mungkin tak memuaskan (bergantung juga kepada cara fabric tersebut ditenun)
 
 
 
PAYUNG GAMBAR SIKIT BRO..
Silkscreen
Heatpress
Dah tahu nak buat pilihan? Jadi boleh korang singgah jenguk website kami ni.
Promo [un ada lagi ni! JOM!

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *