Joshua Smith Illustrator Star Wars

Jashua Smith

Joshua Smith, aka ilustrator maverick Hydro74, mempunyai gaya yang serta-merta – menggabungkan tebal, garis bersih grafiti dengan ikonografi fahaman tatu dan simetri dan corak seni vektor. Di sini beliau membawa anda melalui bagaimana dia mencipta karya terbarunya, yang berdasarkan motif tetapnya tengkorak dan berputaran bercampur dengan ikon ilustrasi musim bunga ini / musim panas, burung hantu itu.Dia juga antara orang yang menjayakan film Star Wars!
Hydro74 merupakan website yang telah dicipta oleh Joshua Smith dan juga merupakan illustrator. Joshua mengatakan bahawa teknik beliau adalah melukis bentuk vektor menggunakan alat Pen berbanding strok berus, anda akan mendapat keputusan yang lebih baik daripada tetikus daripada tablet grafik.

Bukan mudah Hydro74 Ilustrator Freelance global berjaya. Berkali-kali jatuh selama beberapa tahun, gagal dan cuba lagi. Itu lah resepi kejayaan Joshua Smith. Dikatakan Joshua bukan lah dari keluarga yang senang. Semasa Joshua kecil, beliau antara seorang punk kanak-kanak miskin.

Joshua berkata “Saya tidak mahu menjadi seorang pereka pada mulanya.Saya telah pergi ke kolej untuk menjadi seorang guru dan tidak pernah dianggap aspek reka bentuk. Saya tidak pernah terfikir mendapat kerja yang bagus”
Kemudian selepas sekolah , beliau memutuskan untuk mengambil kelas Komunikasi Visual. Professor disana mengajar banyak kaedah pra-komputer dan dari situ, beliau mula belajar bagaimana untuk menggunakan komputer untuk menghasilkan grafik.

Ada seorang rakan meminta beliau membantu semasa ada konsert nyanyian. Semasa ditempat konsert, beliau dapat ilham untuk membuat anime, yang akhirnya mendapat perhatian daripada beberapa syarikat. Joshua kemudian menghantar beberapa keping di Geocities menunjukkan kemahiran beliau dan beliau terus mendapat pekerjaan. Selain itu,kenapa beliau mengambil bahagian ini kerana pekerjaan ini menggalakkan beliau untuk mengetahui lebih lanjut dengan itu bermula jalan untuk kerjaya beliau sebagai seorang pereka grafik.
Kemudian, Joshua bekerja pula di sebuah syarikat Skrin Skateboard/Silk bertempat diGrand Rapids, membantu dalam membuat grafik web dan beberapa iklan untuk syarikat tersebut. Tidak lama selepas itu, Joshua bekerja di sebuah agensi kecil yang bekerja dengan pasaran Bible Kristian, Joshua kemudian mengambil pekerjaan yang bekerja dengan sebuah syarikat BMX.Joshua rasa seronok bekerja disitu kerana beliau suka bersukan. Dengan sukan beliau rasa kebebasan. Lalu berkerja diOrlando, Florida sebagai Pengarah Seni kemudian sebagai Pengarah Kreatif di majalah.

Kemudian Joshua membuka sepenuhnya Hydro74. Dari Hydro74 Joshua kenal diri sendiri dan membuktikan beliau boleh bekerja untuk diri sendiri dan juga berusaha untuk memperbaiki kerjaya beliau. Jashua juga tidak gentar dalam meletakkan design beliau di media kerana hasil tangan beliau yang sangat terperinci , dan orang ramai tahu, itu hasil tangan Jashua Smith.

Nasihat dia “saya tidak pernah berpuas hati dengan apa yang saya capai. Saya mahu menjadi lebih baik, saya mahu menjadi lebih halus dan dapat menyempurnakan sesuatu yang tidak dapat disempurnakan. Apa yang saya capai tidak berlaku dalam satu malam, ia berlaku selama bertahun-tahun gagal dan cuba lagi. Kerja saya akhirnya diklik.”

di sini , merupakan tutorial dimana di menunjukkan cara beliau membuat design .

Dibawah antara karya beliau :


artwork Joshua

artwork Joshua

artwork Joshua
artwork Joshua
artwork Joshua

info : Google.com, Hydro74Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *