Cetak Baju Silk Screen Harga Murah Di Myprinting2U.

Cetak saring merupakan teknik cetakan yang menggunakan jaringan beranyam bagi menyokong stensil ketulan dakwat. Stensil dilekatkan membentuk kawasan saringan terbuka yang memindahkan dakwat dan bahan cetakan lain yang boleh ditekan melalui saringan sebagai gambar jelas pada sesuatu substrat. Satu bilah atau berspan disapu merentasi saringan stensil, memaksa atau mengepam dakwat pada bukaan jaringan bagi tindakan kapilari semasa sapuan span.

Cetak saring juga merupakan kaedah stensil bagi menghasilkan cetakan pada skrin poliester atau saringan halus yang lain, dengan bahagian kosong disalut dengan bahan tidak telus, dan dakwat dipaksa melalui bukaan saringan dengan bilah pengisi atau span pada permukaan dicetaksemasa sapuan berspan. Ia juga dikenali sebagai saringan sutera, serigrafi, dan cetakan serigraf. Ia juga boleh mencetak lebih dari satu warna, sebagai contoh cetakan berbelang.

Screen Print @ Silkscreen printing dikenali sebagai teknik Sutera Saring @ Jaring. Kelebihan teknik ini boleh diaplikasikan keatas apa saja jenis permukaan dan media, dan tidak khusus kepada medium fabrik @ baju sahaja. Contoh lain seperti, kertas @ kotak dan buku, gelas, plastik, dan apa sahaja. Hampir semua syarikat / kilang percetakan baju khususnya pula akan menawarkan teknik Screen Print oleh kerana modal pusingan serta kosnya yang minima berbanding teknik-teknik yang lain. Maka secara tidak langsung harga runcit bagi satu projek cetakan bagi pelanggan-pelanggan menjadi murah dan bajet yang mampu bayar. Selain dari cabang perniagaan, teknik ini juga sesuai bagi riadah dan hobi oleh kerana ia mudah dipelajari, kos rendah sederhana, malahan sebahagian peralatan boleh diadakan atau diperbaharukan melalui D.I.Y

senarai harga untuk cetakkan Silk screen: http://www.myprinting2u.com

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *