Bagaimana t-shirt anda boleh membuat anda kaya?

Adalah sukar untuk mengatakan dengan tepat apabila slogan Perang British World II “Bertenang dan menjalankan” mula pendakian dalam leksikon pop-budaya, tetapi dalam tempoh tiga tahun yang lalu startup Teespring telah bertukar variasi pada tema itu ke dalam penyata fesyen: “Bertenang dan meminta seorang pustakawan, “” bertenang dan merokok di, “” Saya tidak boleh bertenang Saya adalah seorang ibu gusti, “dan beratus-ratus lagi.

Namun aneh minat anda, pembuat T-shirt San Francisco mempunyai reka bentuk untuk anda. Atau, jika tidak, ia akan membantu anda membuat baju yang anda mahu, menjual, dan mengambil jalan. “Bertenang dan membiarkan ahli terapi radiasi menjaga ia” telah membantu bekas pengurus restoran Benny Hsu mendapat lebih daripada $ 120,000 pada tahun lepas, katanya. Kimberly Springer, bekas setiausaha hospital, telah membuat kira-kira $ 238,000 pada tahun lepas menyasarkan wanita Kristian dengan baju yang berbunyi “Dia kuat: Amsal 31” “. Gadis ini masih tarikh suaminya” dan “Belajar kedudukan ini adalah sangat penting,” dia berkata. “Apa yang mereka amat berbangga dengan? Apa yang mereka tidak menerima pengiktirafan? “

Teespring, salah satu bahagian penjual T-shirt di Amerika Syarikat, dicetak lebih daripada 7 juta baju tahun lepas. Beratus-ratus orang seperti Hsu dan Springer membuat lebih daripada $ 100,000 pada 2014 T jualan melalui laman web syarikat; 20 mengumpul lebih daripada $ 1 juta, menurut Ketua Pegawai Eksekutif Walker Williams.

lebih daripada 300 pekerja Williams sepenuh masa berkhidmat sebagai kakitangan sokongan pejabat untuk pereka bebas seperti Hsu dan Springer, berlari jualan dalam talian, bayaran pemprosesan mereka, membuat dan penghantaran pakaian, dan mengendalikan perkhidmatan pelanggan. caj Teespring pereka kira-kira $ 9 setiap shirt, bergantung pada kapas kualiti dan kerumitan reka bentuk. Pereka menetapkan harga runcit dan poket perbezaan.

menggunakan berat pengiklanan Facebook telah membantu Teespring dan pereka yang menggunakannya memastikan baju yang betul berada di hadapan bola mata-bahawa hak kemeja-T untuk pencinta kucing tidak dapat ditolak kepada orang yang mempunyai iguana. Syarikat itu berkata, kira-kira 60 peratus daripada jualannya datang melalui iklan di media sosial, dengan kira-kira 20 peratus daripada pembeli baju berkongsi pembelian mereka di Facebook. “Ia adalah pembelian yang sangat emosi, kerana biasanya ia sekitar keghairahan dan perkara-perkara yang mereka suka mereka,” kata Williams. “Kami memberi akses semua orang untuk kualiti yang sama seperti Nike.”

kejayaan Teespring telah menarik pereka T-shirt termasuk bintang YouTube dan syarikat bata-dan-mortar. Glyn Williams, bekas peniaga pertukaran asing yang telah menjual lebih daripada $ 1 juta bernilai baju sejak Oktober, kata data Facebook mempunyai pada penggunanya adalah mengejutkan. Dengan beberapa klik dari rumahnya di UK, iklan untuk bacaan reka bentuk beliau “Pastikan tangan anda daripada pistol saya, Obama” mencapai lelaki pengguna Facebook 25 dan lebih tua di bahagian-bahagian tertentu Amerika Syarikat yang telah melahirkan pertalian untuk Rifle Persatuan Kebangsaan dan melawat gun-hak laman web sokongan. Dia cuba menolak baju menentang kepada orang-orang yang melawat laman web yang menyokong undang-undang senjata lebih ketat, tetapi mereka tidak menjual. Lebih berjaya telah baju dipasarkan kepada ekspatriat Perancis, orang-orang yang bimbang “Kerajaan itu berada di luar untuk mendapatkan mereka,” dan pemilik pelbagai baka anjing. (Lembu jantan Pit dan gembala Jerman mengatasi Chihuahuas dan Labradors.) Williams menghabiskan tiga jam sehari mengemaskini hamparan yang menjejaki pendapatan daripada setiap beliau reka bentuk yang lebih daripada 100 vs. wang yang dia menghabiskan mengiklankan setiap satu. “Saya akan melakukan apa sahaja untuk membuat wang,” katanya. “Itu jenis orang Teespring menarik.”


“Belajar kedudukan ini adalah sangat penting. Apa yang mereka amat berbangga dengan? Apa yang mereka tidak menerima pengiktirafan “– pereka T-shirt Kimberly Springer

Walker Williams mengasaskan bersama Teespring dengan Evan Stites-Clayton, ketua pegawai teknologi, di Providence pada tahun 2011 ketika mereka senior di Universiti Brown. Dua sahabat mahu mencetak baju sempena penutupan bar menyelam tempatan dan telah Lhasa oleh kos pendahuluan dan perlu meneka berapa banyak setiap saiz mereka patut kepada perintah. Williams membina sebuah laman web untuk mengambil pesanan dan mengukur permintaan, mencatatkan pautan kepadanya di Facebook, dan bangun pada keesokan harinya untuk beratus-ratus pesanan, bersama-sama dengan beberapa e-mel yang meminta dia membuat laman web yang serupa untuk T-shirt orang lain idea. “Saya segera tahu ada sesuatu di sana,” katanya.

Selepas kolej, Williams meminta nasihat daripada Sam Altman, bekas jiran yang adalah presiden Y Combinator. Altman menjemput beliau untuk menyertai kelas 2013 permulaan pemecut Silikon Valley. Semasa di sana, Williams menolak tawaran $ 8 juta untuk Teespring. pendapatan tahunan syarikat itu kini mendahului $ 100 juta, kata orang yang biasa dengan kewangan yang tidak diberi kuasa untuk berbincang.

Setakat ini, Teespring telah mengumpul kira-kira $ 55 juta dalam pembiayaan usaha. Ia menghabiskan $ 22.000.000 untuk membina sebuah kilang percetakan 105,000 kaki persegi di Hebron, Ky., Jadi ia tidak lagi mempunyai kontrak kerja sebanyak keluar ke kedai-kedai lain. Williams berkata Teespring akan terus baju cetak hanya apabila suatu perintah telah diletakkan oleh pengguna dalam talian, jadi syarikat dan perekanya tidak terjebak dengan inventori yang tidak terjual. “Idea ini daripada atas permintaan e-dagang, di mana perkara-perkara yang dibuat khas untuk orang apabila mereka mahu mereka, adalah kuat,” kata Altman Y Combinator, yang memiliki kira-kira 5 peratus daripada Teespring.

syarikat pakaian dalam talian boleh berkembang dengan cepat jika mereka mempunyai idea yang unik, tetapi sering “mencecah dinding” apabila pesaing memasuki dan pelanggan hanyut dengan pilihan yang lebih murah atau sejuk, kata Sucharita Mulpuru-Kodali, yang mempelajari e-dagang bagi penganalisis pasaran Forrester Research. Teespring mengambil perniagaan dari laman web shirt adat CafePress. Sekarang shirtmaker adat Viralstyle, yang diasaskan oleh bekas pereka Teespring, cuba untuk bercakap pereka ke dalam menjual baju melalui laman web dan bukannya. perbelanjaan Teespring yang semakin meningkat pada masa yang sama kadar Facebook iklan sedang berdetik, dan Williams telah berurusan dengan aliran aduan undang-undang mengenai baju yang menggunakan imej cipta dari filem atau sukan pasukan atau orang-orang yang meniru penjual atas sedia ada. Beliau berkata kakitangan mengkaji semula semua reka bentuk untuk mengelakkan liabiliti.

Di tingkat kilang pada 31 Mac, Williams berjalan reka bentuk masa lalu yang pelbagai dari keluarga ( “Cat ayah”) untuk mentah ( “Letakkan gincu anda pada dipstick saya”). Memakai tee bayi-biru yang mempunyai logo syarikat, dia berkata dia memberi tumpuan kepada mendapatkan tumbuhan, yang sedang berjalan pada kapasiti satu pertiga, beroperasi sepenuhnya menjelang akhir tahun ini. Langkah seterusnya adalah untuk meneroka melangkaui baju ke dalam topi, pelekat, poster, dan kes-kes telefon pintar, katanya. “Jika kita boleh mencapai matlamat ini, di mana semua orang mempunyai akses kepada pengeluaran bertaraf dunia, perkhidmatan pelanggan, dan logistik, kita boleh mengubah cara jenama yang dilancarkan.”

Dasarnya: Teespring berusia tiga tahun dijual 7.000.000 baju pada tahun 2014, sebahagian besarnya kepada kekuatan microtargeting media sosial.

Info : http://www.bloomberg.com/

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *